Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Що таке сир фета?

Що таке сир фета?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Що таке сир фета?

Фета - вид напівтвердого сиру, традиційний для грецької кухні, який виробляють з овечого молока з невеликим додаванням козячого. За своїм виглядом фета являє собою великий шматок сиру вагою до півтора кг. З 1996 р. греки володіють ексклюзивним правом на назву «фета», тому тільки грецький сир носить таку назву.

Спосіб приготування фета описаний ще в «Одіссеї» Гомером. Традиційний рецепт і технологія зберігання по суті не змінилися, фета лише придбав нових прихильників у всьому світі, збагатившись новими видами. За технологією приготування фети нагріте на сонці овече молоко згорталося, утворюючи сироватку і найніжніший сир, який віджимають і виставляли підсохнути. Отриманий сирний грудку різали на кілька невеликих порцій, солили і залишали на зберігання в сухе місце на кілька днів. Коли сир був готовий - його складали в дерев'яних бочках і заливали підсоленим розсолом або ж оливковою олією, що додають сиру фета тонкий аромат і оригінальний смак. Через місяць сир вже можна їсти. Сучасна технологія приготування фети дозволяє отримувати сир трьох різновидів. Жирність сиру фета коливається в межах 30-60%.

Завдяки процесу приготування сиру з сирого овечого молока, забезпечується збереження всіх корисних речовин, тому що відсутній термічна обробка молочних продуктів. Фета містить багато кальцію, білків, молочного цукру і жирів. Нарівні з цим у ньому присутній мала кількість нуклеїнових кислот і пуринових підстав, надлишок яких може нашкодити організму.

Вживаючи в їжу низькокалорійний сир фета (на 100 г сиру доводиться 290 ккал), ви отримуєте масу корисних речовин, яких бракує при дієтах. Тому фета - популярний продукт дієт для схуднення.

Крім корисних речовин, в сирі фета містяться бактерії, що вбивають шкідливі мікроорганізми, що викликають розлад шлунку. Особливо корисний фета для вагітних жінок - він оберігає їх від викидня і, звичайно ж, поповнює необхідним у цей період кальцієм.

Фета - популярний інгредієнт грецького салату, його можна вживати з виноградом або червоним вином. Особливо добре такий сир смакувати зі свіжоспеченим теплим ароматним хлібом.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить