Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Що ми знаємо про окрошку?

Що ми знаємо про окрошку?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Що ми знаємо про окрошку?

Традиційна окрошка готується на основі овочів, зелені та квасу, іноді з додаванням відвареного м'яса або ж риби в однаковому співвідношенні з овочами. Готують овочеву, м'ясну або рибну окрошку. Важливо, щоб вибір основних інгредієнтів - овочів та квасу, поєднувався не тільки один з одним, але і з м'ясом або рибою.

Традиційна окрошка готується на основі двох типів овочів - з нейтральним (прісним) і пряним (гострим) смаком.

- Класична окрошка готується на основі відвареної картоплі, моркви, ріпи, брукви і свіжих огірків. Пряна частина являє собою дрібно порубані зелена цибуля (він повинен переважати у страві) і свіжу зелень - петрушку, кріп, селера, естрагон, кервель.
- Зазвичай, готуючи м'ясну окрошку, беруть м'ясо декількох видів. Раніше в окрошку клали м'ясо поросят, птиці (індички) і дичини (тетерева).
- Для рибної окрошки підходить філе річкової риби з солодкуватим смаком і мінімумом кісток (окунь, судак, лин) або нежирної морської. Рибу відварюють, попередньо розділивши філе на квадратні шматочки розміром 1х1 см.

Крім овочів і м'яса, для окрошки важлива хороша рідка основа. Для цього беруть квас, який заправляють прянощами. Найкраще застосування спеціального білого окрошечний квасу: його смак більш кислий, ніж у питного. Крім цього, у рибну окрошку додатково додають підкислювачі - сік лимона або лимонну кислоту.

Пряну заправку для окрошки роблять з огіркового розсолу або розведеної гірчиці з меленим перцем. Заправку спочатку перемішують з прісними овочами і шматочками м'яса, перемішуючи дерев'яною ложкою, і залишають настоюватися півгодини, після цього додають квас. Обсяг заправки повинен становити максимум п'яту частину всієї рідини окрошки.

Деякі гурмани люблять додавати в окрошку солоні грибочки (тільки не мариновані), мочені яблука або сливи. Обов'язковим компонентом будь окрошки є сметана і відварні круто яйця, які додають в кінці.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить