Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Що за «звір» такий - фондю?

Що за «звір» такий - фондю?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Що за «звір» такий - фондю?

Фондю - з французької «розтоплювати», таку назву дали оригінальному сирного страви в горщику (какелон), яке їдять в компанії. Для приготування фондю використовують відкритий вогонь і жароміцних посуд. Рецепт класичного сирного фондю, національного швейцарського страви, народився в Альпах і дійшов до нас з XVIII століття: місцеві селяни придумали розм'якшувати у вині затверділий сир і шматочки хліба.

Традиційне фондю містить як мінімум два сорти зрілого сиру - «Емменталь» і «Грюйєр». Сири розплавляють на повільному вогні в білому вині, в яке додано невелику кількість борошна, а готову страву подають на стіл у важкому глиняному або чавунному емальованому казанку, який ставлять на спеціальну пальник. На спеціальну вилочку з довгою ручкою насаджують шматочки різних продуктів, які вмочують у одержаної маси і з'їдають.

Незважаючи на те, що фондю спочатку - сирне блюдо, саме знамените з яких це фондю «Нешатель», сучасні страви готують не тільки на основі цього продукту. Великою популярністю користуються масляні фондю («Бургундське»), бульйонні (китайське «Chinoise») і шоколадні («Тоблерон»). Залежно від виду фондю, до нього подають різні продукти: м'ясо, птицю, рибу, морепродукти, гриби, овочі і фрукти. Основні рецепти фондю можна змінювати або доповнювати, використовуючи різні поєднання продуктів, спеції і добавки.

До фондю подають вино, різні алкогольні напої (криш або бренді), а також різні соуси.

Сучасне фондю - це естетичне блюдо. Готується досить швидко і просто, тому підійде для компанії. Трапеза за фондю створює особливий настрій і атмосферу спільності і єдності. У будь-якому випадку час, проведений в компанії з фондю - не тільки ситно і смачно, але й приємно!


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить