Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Монгольські буузи

Монгольські буузи
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Монгольські буузи

Буузи - таку назву носить національне Бурятське блюдо і означає «загорнуте в тісто м'ясо». При приготуванні бууз використовують найсвіжішу добірну яловичину і свинину. Форма страви і рецептура його приготування сприяють збереженню всього найкращого, що є у складових інгредієнтах.

Поява бууз оповите легендами і відноситься до древньої історії. Буузи - почали готувати дуже давно - це монгольське блюдо найчастіше готували до значимих подій, наприклад свят чи приїздів знатних гостей.

Бууза розглядається як втілення мудрості стародавнього монгольського народу. При винаході буузи, предкам пройшло в голову за основу взяти пристрій юрти - житло круглої форми з вогнищем посередині, дим від якого випускався через залишений отвір в даху. І хоча пристрій юрти здається простим, вона підтримує тепло взимку і прохолоду влітку. Сприяє цьому відмінний повітрообмін. Саме на цьому принципі базується і процес варіння бууз. Верхівка бууз складається з защипов, розбігаються по колу і утворюють маленький отвір. За кількістю защипов гості можуть визначити досвідченість господині. Раніше вважали, ніж защипов більше, тим більшою майстерністю в кулінарному мистецтві має жінка. «Вищим пілотажем» вважали, якщо число защипов, зроблених при формуванні однієї буузи доходило до 33.

Час іде і все звичайно змінюється. Певні зміни торкнулися процесу приготування буузи. Сьогодні багато людей піклуються про своє здоров'я, вважають за краще здорову їжу - тому в буузу стали додавати набагато менше жиру, та й кількість защипов вже роблять набагато менше. Але сучасні кухарі намагаються зберегти традицію приготування страви, а також зберегти секрет неповторного смаку буузи.

А як вживати буузу?

Її беруть руками. Далі робиться надкус збоку, щоб перевірити буузу на наявність соку. Через утворений отвір випивають сік. Звичайно, при вживанні бузи не варто брати майонез і кетчуп - вони тільки переб'ють природний смак.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить