Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї У чому відмінність маслин і оливок?

У чому відмінність маслин і оливок?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

У чому відмінність маслин і оливок?

Чи знаєте Ви, що маслини і оливки ростуть на одному і тому ж дереві - оливковій? Але тільки на пострадянському просторі ці плоди поділяють на зелені - оливки і чорні - маслини. Чим же, все-таки, ці поняття відрізняються? Та в принципі тим, що це - один і той же плід, колір якого змінюється в процесі дозрівання - від світло-жовтого і зеленого (на початковій стадії), до рожевого і каштанового (на проміжній), а на стадії збору врожаю колір плодів стає чорним.

Найчастіше, для консервування використовуються плоди зеленого кольору. Однак на полицях магазинів можна зустріти баночки з чорними «ягідками». Не варто спокушатися, це ті ж зелені оливки, тільки оброблені «харчової хімією», що надає плодам «стиглий» чорний вигляд.

Маслини - зрілі плоди чорного кольору з великим вмістом олії, які використовують у виробництві оливкової олії.

Плоди оливкового дерева будь зрілості багаті на вітаміни, мінерали, а також поживні речовини. Оливки містять велику кількість цукру, білка, пектину, вітаміни групи В, С і Е і Р-активні катехіни. Крім цього, плоди багаті солями заліза, калію і фосфору. Хотілося б відзначити високий вміст в оливкових плодах ненасичених жирних кислот. Корисні поживні речовини міститися як в м'якоті плодів, так і в їх кісточках, які цілком засвоюються нашим організмом.

Колосальну користь організму приносить вживання оливкової олії, яка є профілактикою ракових і серцево-судинних захворювань, а також хвороб травного тракту. Найбільш корисно масло першого холодного віджиму, пляшка якої має маркування - «extra virgin». Однак не всі плоди використовують у виробництві олії, деякі з них призначені для консервування чи для соління.

Незважаючи на все розмаїття продуктів з оливкових плодів, оливки і маслини корисні в будь-якому вигляді.

- Наприклад, вміст у плодах вітаміну Е, сприятливо впливає на стан шкіри і волосся.
- Вхідний до складу оливок ретинол (вітамін А) надає волоссю блиск і робить їх густими, крім цього, він «стежить» за здоров'ям наших очей.
- Для людей похилого віку оливкова олія «допомагає» заповнити в організмі кальцій.
- Вживання оливкової олії в якості прикорму для малят сприяє формуванню нервової системи немовлят.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить