Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Де «народився» яблучний пиріг?

Де «народився» яблучний пиріг?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Де «народився» яблучний пиріг?

Право називатися «батьківщиною» яблучного пирога оскаржується декількома країнами, серед яких: Англія, Росія, Франція і Америка. Кожна країна володіє свої секретом приготування цієї смакоти.

Англійці озвучують три версії появи шарлотки.

- Перша - легенда про те, що до рецепту яблучного пирога причетна королева Софія Шарлотта Мекленбург-Стреліцкого, дружина Георга III, що обожнювала яблука і покровительствовавшие садівникам. На честь її імені яблучна випічка отримала свою назву - шарлотка. Спочатку приготування шарлотки не вимагала випічки - пиріг готувався за типом англійського пудингу, в якому хліб або бісквітне печиво просочувалися фруктовим сиропом і укладалися шарами, між яких поміщали свіжу фруктову начинку.
- Сама романтична версія - нерозділене кохання молодого кухаря, який створив яблучний шедевр і назвав його на честь своєї коханої - Шарлотти.
- Третя версія походження пирога говорить про те, що шарлотка - страва, для приготування якого використовують збиті яйця, цукру і молоко. І хоча в Англії в 15 столітті під найменуванням «Шарлотт» готувалися і м'ясні пироги, історично склалося, що шарлоткою залишився тільки яблучний пиріг.

У Франції варіант англійської пудингу, завдяки кухареві Марі-Антуану Карем, в 1814 році зазнав значних змін в рецептурі і «перетворився» у французький бісквіт. Французький кухар замінив хліб бісквітом, а зверху пиріг покривал заварний крем. Яблучний пиріг був поданий до столу російському імператорові Олександру I під назвою «Російська шарлотка». Існує думка - десерт був названий на честь царської невістки - Олександри Федорівни - Шарлотти Прусської. Яблучний пиріг привів імператора в невимовне захоплення.

Існує думка, що яблучна шарлотка має російське коріння. Згідно з однією версією, яблучний пиріг створили російські кухарі для невістки Петра I - Софії Шарлотти Бланкенбургской, яка була заміжня за сином царя Олексієм Петровичем.

Американська версія походження яблучного пирога або паю говорить про те, що десерт з'явився в Америці в кінці 18-го століття в однойменній селі і вже звідти потрапив до Європи і Росії. Проте американська історія не зберегла ні імені автора, ні назви місцевості, яка подарувала десерту своє ім'я. Тому деякі американці не сперечаються з історією, а приводять у своє виправдання те, що вони також змогли внести в рецептуру шарлотки свою лепту - саме за американським рецептом в тісто додають вершкове масло або маргарин, лимонну цедру і пару ложок рому.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить