Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Що таке «момо»?

Що таке «момо»?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Що таке «момо»?

Момо - це тибетські парові пельмені з м'ясною або овочевий начинкою, які іноді обсмажують в олії до утворення рум'яної скоринки. Пельмені момо з успіхом допоможуть створити уявлення про тибетської кухні, тому що є найпопулярнішим блюдом, що подається тибетцями, як до повсякденного, так і до святкового столу. Єдиним винятком, коли пельмені ніколи не подають до столу, є перший день нового року. Ця традиція пов'язана з тим, що начинка, яка «захована» в пельменях, символізує сховану удачу.

Процес приготування тибетських пельменів досить трудомісткий. Зазвичай в приготуванні момо беруть участь кілька людей: чоловіки займаються начинкою, жінки - ліпленням пельменів. Тонкість технології приготування тибетських пельменів полягає в збереженні соків усередині вироби, щоб готові пельмені вийшли соковитими і не перетравленими.

Незважаючи на те, що момо мають свою особливість в технології приготування, їх також потрібно вміти їсти. Шматочок пельменя обережно відкушують, випивають всі соки, а потім, зачерпнувши соус чилі, з'їдають залишилася шматочок. Для момо підійде будь-який соус, але самими традиційними є соєвий, часниковий і соус чилі або просто оцет. Крім цього, до тибетських пельменів можна приготувати особливий соєвий соус, злегка розбавлений підсолодженою водою з додаванням оцту або лимонного соку і кунжуту.

Тісто для пельменів момо готується на основі борошна (2,5 ч.) і води (3/4 ч.), в результаті чого воно виходить тягучим, містким і зручним для щільного наповнення начинкою. В якості начинки можуть виступати різні продукти - від м'ясних до овочевих. З м'яса особливо популярні місцеві інгредієнти - м'ясо яка, барана, козлятина, свинина, іноді конина. Для приготування одного момо достатньо 1 ст. л. начинки.

Важливу роль у приготуванні грає форма пельменів - круглі момо виглядають красиво, зате пельмені подовженої форми легше вживати в їжу, щоб не «втратити» соки.

Найлегші і швидкі - чернечі пельмені момо. Їх назва говорить сама за себе - чернечі момо готують на всю обитель, тому і технологія повинні бути, відповідно, спрощеною.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить