Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Чому солянка - збірна?

Чому солянка - збірна?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Чому солянка - збірна?

Багато знаменитих страв вийшло в результаті випадкового змішування продуктів. Таким чином з'явилася і збірна солянка. Сучасний рецепт солянки значно відрізняється від старих рецептів, але потрібно сказати, що точного рецепту приготування збірної солянки ніколи не було, і немає в наш час.

Є декілька рецептів, які коли то потрапили в кулінарні книги, і вони вважаються класичним, але цікавіше створити свій рецепт. Тут важливо велике бажання і дотримання деяких основних принципів, якщо поставили перед собою завдання створити саме свою унікальну солянку, а не просто блюдо, що містить м'ясо і тушковану капусту. Саме така солянка залишилася в пам'яті, коли працівники громадського харчування будь-якими способами намагалися зіпсовані овочі, і втратили термін придатності, сосиски перетворити в солянку. Але і принцип солянки полягає в тому, що колись її готували із залишків продуктів.

Класична російська солянка викликає багато суперечок з приводу її рецептури і способу приготування серед кухарів. Одне те, що іноді солянкою називають тушковану капусту з м'ясом або грибами, в корені невірно, хоча таке блюдо і має право на існування. У словнику Даля дається ясне поняття солянки - «гаряча юшка з м'ясом, капустою, цибулею, огірком». Солянки з'явилися в ті часи, коли на Русі почали пити горілку, і солянки - густі та солоні супи, швидше за все, служили для протверезіння бідолах, які страждали моторошним похміллям, одночасно будучи для них ліками. Іноді солянки так і називали - похмелкі.

Солянки - своєрідні густі супи, в які додаються капуста, сметана, солоні огірки, огірковий розсіл. Кисло-солоно-гостра основа такого супу створювалася застосуванням маслин, каперсів, лимонів, квасу. Такі супи, на відміну від звичайного супу, містять значно менше рідини, тому виходять густими. Вони можуть нагадувати по густині шурпу або хаш. Солянки робляться м'ясними, грибними або рибними. При цьому в солянку додають кілька видів м'яса або риби. У будь-яку солянку обов'язково додається цибуля та солоні огірки (можна додавати каперси), маслини і оливки, лимон, вершкове масло і зелень, томатне пюре.

Солянка називається збірної тому, що окремо готуються її густа частина, і окремо рідка і врешті все збирається в одну ємність і доводиться до кондиції - протягом 10-15 хвилин всі компоненти солянки прогріваються, щоб додати страві аромат і смак.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить