Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Чому млинці печуть, а не смажать?

Чому млинці печуть, а не смажать?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Чому млинці печуть, а не смажать?

Російська кухня славиться своїми млинцями, а таке свято, як Масляна не має аналогів у всьому світі. Рецепти приготування млинців налічують не одну сотню. Однак млинці були відомі людству ще в стародавні часи. За твердженням вчених істориків, млинці у вигляді коржів з кислого тесту мають вік на п'ять тисяч років. Їх робили ще в Давньому Єгипті. У той час люди поклонялися язичницьким богам і млинці служили жертвопринесенням Перуну і іншим божествам. Приблизно в ті ж часи з'явилася традиція святкувати весняне рівнодення і млинцями проводжати зиму і зустрічати весну. Млинці були незмінною приналежністю поминок. Перший млинець, випечений господинею дому, де поминали покійного, завжди призначався жебраком, щоб і вони пом'янули померлого. Багато пізніше масниця, як народне свято, була визнана християнською церквою, хоча і є язичницьким ритуалом. В даний час Масляний тиждень завжди відзначається перед початком Великого посту. Млинці стали символом масниці, а її незмінна приналежність зв'язується з радістю, сміхом, веселощами.

Справжні російські млинці пекли з борошна різних сортів і видів з використанням дріжджів і заквасок. А як приготувати дріжджове тісто російські люди дізналися від скіфів. У звичайні дні млинці пеклися швидким способом, з прісного тіста або на кислому молоці. І тільки на Масляну готували справжні млинці з дріжджового тіста. Борошно могла бути використана різна - пшеничне і гречане, житнє і просяна, або застосовували суміш різних видів борошна. У кожному будинку був свій рецепт приготування млинців. Були млинці з колесо до воза. Суть приготування таких млинців полягає в тому, що на сковороду спочатку укладалася начинка (шинка, рибне філе, ковбаса, або інші продукти, присмачені зеленню), і заливалася млинцевим тестом. Для приготування млинців в будинку завжди існувала спеціальна сковорода, яка переходила від покоління до покоління. На такій сковороді не готувалися інші страви, її берегли спеціально для млинців.

Коли в давнину млинці пекли в російських печах, їх не перевертали, як це робиться сучасними господинями і кухарями. У печі млинці пропікалися з усіх боків, і не було потреби їх перевертати. Тому в російській мові і збереглося вираз «пекти млинці», а не смажити.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить