Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Як з'явилося капучіно?

Як з'явилося капучіно?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Як з'явилося капучіно?

Кава-капучіно - це кава з молоком, де на поверхні напою утворюється красива і смачна молочна пінка.

Давно відома істина, що кава-капучіно придумали ченці - капуцини, що жили в одному з монастирів Північної Італії. Якщо в Англії пили каву тільки чорний, то ченці вживали цей напій тільки з молоком. При такому способі споживання кави, на поверхні напою утворювалася пінка, яка дуже сподобалася ченцям. Позбавлені багатьох плотських насолод, ченці постаралися по максимуму отримати всі найприємніше від поглинання кави з молоком, тому почали експериментувати з молоком і вершками, щоб пінка на каву була якомога більшого обсягу і смачніше. Спочатку вони стали просто збивати молоко з кавою. Але отримана пінка швидко осідала, а ченцям хотілося, щоб пінка трималася на каву досить довго. Потім вони стали пробувати додавати до кави вершки і збивати, але цей варіант не приніс очікуваного результату, оскільки кава був гарячим, а холодні вершки моментально ставали гарячими і погано збивалися. Тоді ченці почали збивати вершки на пару, і після вже пристосувалися робити це, використовуючи механічні збивачки. Кава виходив відмінним, і слава про нього розійшлася по всій Італії.

Що жив неподалік від монастиря механік самоучка на ім'я Джузеппе, вирішив удосконалити процес отримання кави з збитими вершками і придумав апарат для отримання кава-капучіно. Апарат складався з дух ємностей, в одній з яких кипіла вода і пара від неї по трубці проходив у другу ємність, де і відбувався процес збивання молока в піну. Потрібно сказати, що цей спосіб придумав в кінці дев'ятнадцятого століття падре Карло, коли таким способом обробляли деревину. На даний момент всі кавоварки, виробники кави-капучіно, працюють саме за таким принципом.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить