Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Корисні властивості часнику

Корисні властивості часнику
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Корисні властивості часнику

Колись дуже давно Діоскорид описав всі корисні властивості часнику, особливо він відзначив можливість зцілення від диспепсії і шлункових захворювань за допомогою цілющої рослини. Часник являє собою дуже смачну добавку до їжі, але він також служить прекрасним ліками від багатьох недуг. Так як часник містить величезну кількість мінералів, вітамінів і мікроелементів, він входить до списку найбільш корисних добавок до їжі. Можна вилікувати не лише звичайний нежить, а й такі серйозні захворювання, як атеросклероз.

Часник відносять до природних антибіотиків, причому побічні дії у нього, як правило, відсутні. Він за лічені хвилини позбавляє організм від вірусів і бактерій, до того ж вчені з'ясували, що дія часнику порівнянно з антибіотиками з групи тетрацикліну, що говорить дуже багато про що. У ньому міститься багато фітонцидів, один з основних - алліцин, він з'являється після механічного руйнування часнику, наприклад, коли ви пережовуєте його в роті. Дослідження підтверджують ефективність аллицина у боротьбі з серйозними інфекціями, наприклад, коками і бактеріями, які швидко розмножуються. Часник усуває грибкову інфекцію, це значно розширює список бактерій, на які він впливає. Як правило, часник справляється навіть з тими бактеріями, які не можуть бути знищені антибіотиками.

Можна вилікувати багато захворювань серця за допомогою часнику, так як він знижує активність синтезу тригліцеридів у тканинах печінки, що знижує ризик закупорювання судин. До того ж часник стимулює кровопостачання внутрішніх органів, що знижує ризик інсульту та інфаркту, так як внутрішньосудинні тромби не утворюються і моментально розсмоктуються, коли починають з'являтися.

В Америці вже давно віднесли часник до одного з ефективних засобів для профілактики злоякісних пухлин, справа в тому, що часник підсилює синтез нітрозамінів, які більш відомі як канцерогени. Самий сильний антиоксидант у складі часнику - селен, але крім нього є й інші не менш важливі антиоксиданти. Вони оберігають ДНК від проникнення вільних радикалів, а також хімічних мутагенів. Останні дослідження американських учених говорять про те, що якщо регулярно додавати часник в їжу, можна знизити шанси на розвиток раку простати на 55%.

Народна медицина використовує часник вже не перший рік і додає його в відвари і маски, ще п'ять тисяч років тому Геродот сказав, що коли будували піраміди Гізі і Хеопса - все їли редьку, цибулю і часник, щоб відчувати себе краще і зберігати активність. Німці, фіни, римляни і греки вживали часник у вигляді ліки і спеції. Болгари вважали, що часник - божественне рослина, в той час як північні народи відносили часник до диявольського рослині. У сучасній народній медицині його використовують для лікування застуди та дихальних шляхів. Для лікування пневмонії або бронхіту використовують сік часнику, просто натирають часник або товчуть, а потім додають мед і тепле молоко, сік виходить солодким і смачним, але не втрачає своїх корисних якостей. Як приготувати сік і не помилитися з пропорціями? Візьміть п'ять зубчиків, і ретельно натріть, або поріжте дуже тонко, після чого додайте 20 грамів цукру або цукрової пудри. Потім налийте трохи води і поставте суміш на вогонь, коли вона закипить - наполягайте п'ять хвилин, а потім процідіть крізь ганчірочку. Вживайте п'ять мілілітрів соку тричі на день, бажано після їжі, оскільки часник агресивно впливає на слизову шлунка.

Але ви можете їсти часник у сирому вигляді, це теж дуже корисно, особливо при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Якщо запах часнику викликає у вас лише огиду - купіть часник в капсулах, який продається в аптеці. Зрозуміло, ніхто не гарантує вам ефективність такого часнику, але він все ж дуже корисний.

Не варто забувати і про мінеральний і вітамінний склад даного цілющої рослини, адже в часнику міститься цинк, натрій, магній, калій, фосфор, кальцій і залізо. Кальцій міститься в доступній формі, тому швидко засвоюється і зміцнює зуби і кістки. Залізо стимулює вироблення гемоглобіну, тому покращує якість крові. Фосфор впливає на інтелект і покращує пам'ять, а йод відповідає за здоров'я щитовидної залози і підтримує її в нормі. За поліпшення імунітету відповідають усі вітаміни і мінерали, але окремо варто відзначити вітаміни P, B, C і D.

Часник не тільки є ліками, але й дуже смачною приправою, яка чудово додає в будь-яку страву щось нове. Відбувається посилення вироблення шлункового соку і жовчі, тому часник покращує травлення і апетит, але більшість людей не хочуть його їсти через занадто сильного запаху. Додавайте часник в їжу постійно, але в малих кількостях, так ви не будете відчувати його смак. Звичайно, смак страви трохи зміниться, але в кращу сторону, до того ж їжа буде перетравлюватися в кілька разів швидше. Якщо ви хочете розкуштувати часник і дізнатися, подобається він вам чи ні, спробуйте натерти часником скибочка чорного хліба, після чого покладіть на нього ковбасу. Можете спробувати додати часник в овочевий салат, просто натріть зубчик і покладіть на дно тарілки, а потім викладіть всі інгредієнти салату. Далі спробуйте салат, якщо він вийшов недостатньо гострим - додайте ще трохи часнику. Якщо ви боїтеся за неприємного запаху часнику, врахуйте, що він довго перетравлюється і засвоюється організмом, а запах залишається на 18-20 годин. Або не бачте з друзями в цей день, або купіть жуйку, яка швидко усуває неприємний запах.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить