Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Як часто можна курити кальян?

Як часто можна курити кальян?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Як часто можна курити кальян?

При курінні сигар, трубок і сигарет не виділяється так багато диму, як при курінні кальяну. Але дим набагато м'якше, тому що складається з пари води більш ніж на 90%. З'являється пар з тієї причини, що тютюн для кальяну дуже вологий. Чим менше вологи в тютюні, тим нижче кількість диму, що виділяється при курінні. Через величезної кількості води в димі притягається велику кількість домішок. Тому не можна виміряти точну кількість смоли в димі. Так як основна шкода сигарет полягає у високому вмісті смоли, відкрито можна сказати, що кальян не завдають настільки високий збиток здоров'ю. Курите кальян один раз на день, і ви не відчуєте жодних проблем зі здоров'ям.

На чому краще курити кальян?

У більшості випадків кальян курять на воді, бажано на холодній. Можна додати кілька шматочків льоду в воду, щоб дим був освіжаючим і дуже приємним. Це ідеальний спосіб для збільшення якості роботи невеликих кальянів, так як їх колба швидко нагрівається, а лід згладжує цей недолік. Правда, ефект триває не так вже довго.

Кальян на молоці дуже поширений, але потрібно змішувати його з водою. Вся справа в тому, що при курінні утворюється піна, тому потрібно додавати воду. Для зниження кількості піни можна додати 5 грамів солі. Дим виходить дуже ніжним і смачним, при цьому він повністю очищається від шкідливих домішок. Проблема лише в тому, що далеко не кожен смак тютюну підходить до молока. Найкраще вибирати шоколадний, кавовий або ванільний тютюн для кальяну на молоці. Не забувайте очистити трубку, колбу і шахту в невеликій кількості теплої води після куріння.

Нерідко готують кальян на соку, але краще готувати свіжий сік, ніж купувати його в магазині. Знову ж, потрібно додати невелику кількість води в сік, і навіть кубики льоду. Завдяки соку смак диму стає більш насиченим, але не забудьте про сполучуваність смаків тютюну і соку. Зрозуміло, після куріння необхідно скористатися теплою водою для очищення шахти, трубки й колби.

Кальян на спиртних напоях дуже привабливий, можна додати будь-який сорт вина, абсент, шампанське, самбуку і навіть ром. Теж потрібно розбавити спиртне водою, додати кілька кубиків льоду і так далі. Але спиртне не впливає на смак диму, а всього лише додає пари алкоголю, що виробляє непередбачуваний ефект. Найчастіше кальян на алкоголі курять по кілька разів поспіль, зазвичай 2-3 рази, а потім ефект втрачається через вивітрювання спирту. Ні в якому разі не готуйте кальян на горілці або пиві, так як тютюн стає гірким і жахливо несмачним.

Небажано готувати кальян на кока-колі або пепсі, тому що вони негативно впливають на металеві елементи кальяну, і приводять їх у непридатний стан.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить