Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Як прийняти несподіваних гостей

Як прийняти несподіваних гостей
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Як прийняти несподіваних гостей

Насамперед привітно посміхніться, запросіть гостей у кімнату, запропонуйте їм переглянути журнали, альбоми з репродукціями чи послухати платівки, подивитись телепередачу.
А самі мерщій на кухню й поставте варитися кілька яєць. Якщо до вас прийшли давні знайомі, то зробіть бутерброди, чай або каву, і цього вистачить. Більші приготування поставлять гостей у незручне становище: зайшли випадково і стільки клопоту завдали господині.
Якщо ж завітали друзі, що перебувають у вашому місті проїздом, то бутербродами вже не обмежитесь. Але для хвилювання і розгубленості немає підстави. Подивіться, які продукти у вас є (у кожної господині завжди повинно бути кілька банок рибних та овочевих консервів, хліб, вершкове масло, сир, ковбаса чи сало).
А що є у вас? У холодильнику залишилось м'ясо, один плавлений сирок, трошки вареної ковбаси. Чорного хліба окраєць, а от маленьких трикопійчаних булочок аж десяток. Завжди берете більше - з них виходять такі смачні бутерброди, сухарики. Так що ж зробити?
Почистьте яйця, що вже зварились, посічіть, додайте дрібно порізану цибулю, вершкове масло, пропущене через м'ясорубку м'ясо (якщо немає м'яса, можна рисову кашу або рибу з консервів, гриби, картоплю, тушковану капусту тощо). Булочки розріжте, виберіть ложкою м'якушку. В нижню половинку покладіть щойно приготовлений фарш, верхню половинку булочки вмочіть у збите яйце і накрийте фарш. Сирим яйцем змастіть усі булочки зверху і поставте у духовку.
А тим часом зробіть бутерброди з маслом і ковбасою, прикрасьте їх зеленню. У рибні консерви додайте дрібно посічену цибулю, круто зварене яйце, тертий плавлений сирок, майонез. Прикрасьте цей рибний салат шматочками яйця або посипте зверху натертим жовтком.
Можна кусочки риби з консервів покласти на тарілки упереміж із солоними огірками. Якщо є варена картопля, наріжте, додайте дрібно порізану цибулю, солоні огірки і залийте салатною заправкою.
Можливо, у вас є мариновані гриби, помідори—теж покладіть красиво у салатниці. Немає? Тоді відкрийте банку з кабачковою чи баклажанною ікрою, заправте олією, розтертим часником, з варених яєць зробіть ромашки або грибочки і полийте майонезом. А тим часом - пиріжки готові.
Сервіруйте стіл, розставте усі закуски, запаліть 1—2 свічки, зменшіть звук у телевізорі чи програвачі й запрошуйте гостей. Не забудьте поставити чайник на вогонь.
Ви вже вирішили, які напої подасте? Якщо холодні, заваріть чай або каву — нехай охолонуть. Передбачте, щоб вам не треба було весь час бігати на кухню: це нервує гостей, заважає розмові. Головне, щоб гості були певні: їм раді, вони не завдали багато клопотів, тоді ви весело і приємно проведете вечір.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить