Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Як правильно скласти меню

Як правильно скласти меню
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Як  правильно скласти меню

Потреба організму в поживних речовинах і вітамінах залежить від пори року. Взимку організм втрачає багато тепла, тому доцільно вживати жирнішу їжу, влітку - легкі страви із сезонних продуктів. Навесні, коли свіжих овочів і фруктів обмаль, слід використовувати консервовані та морожені продукти, соки, варення. Найлегше восени, коли природа дарує нам багато овочів, фруктів, які містять необхідні вітаміни й мінеральні речовини.
При визначенні меню звертайте увагу на різноманітність продуктів, з яких готуєте їжу. Страви не повинні повторюватися протягом дня. Наприклад, якщо на сніданок були яйця, то на вечерю не готуйте омлет; коли на перше був вермішельний або рисовий суп, то не давайте на друге відварену вермішель або рисову кашу. До борщу не варто робити голубці чи тушковану капусту. На сніданок приготували котлети - не розігрівайте їх на вечерю. Гарніри до м'ясних і рибних страв треба урізноманітнювати протягом тижня.
І ще запам'ятайте і враховуйте при складанні меню, що м'ясо, особливо жирне, перетравлюється в шлунку 4-8 годин, картопля і бобові - 3-4, хліб - 2,5, молоко - 1-2 години, а найшвидше - овочі та каші.
Ми вже знаємо, як правильно скласти меню, вирішили, що приготувати на обід і вечерю, а тепер готуємося куховарити...


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить