Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї ВИНО З АБРИКОСІВ

ВИНО З АБРИКОСІВ
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

ВИНО З АБРИКОСІВ

Вино з абрикосів найчастіше виходить досить смачним, хоча і не дуже ароматним. Пояснюється це тим, що абрикос має великий відсоток кислотності, близько 2%, і незначний вміст цукру - всього до 10%.

 

Крім того, якщо в процесі приготування брали участь абрикосові кісточки, то вино з абрикосів набуває оригінального специфічного мигдального аромату, що властивий, до речі, італійському Amaretto di Saronno.

 

Але будь обережна - шкірка в абрикосових кісточках містить синильну кислоту, а це отруйна речовина! Тому, щоб уникнути отруєння, кісточки краще видаляти.

 

Вино з абрикосів - особливості приготування:

 

важливо строго дотримуватися чистоти посуду, пристосувань і рук, не використовувати гнилих і зіпсованих ягід, готувати вино в темному не жаркому приміщенні;

якщо ти готуєш вино з абрикосів, майте на увазі, що з диких сортів абрикосів вино виходить кислим, міцним і запашним, а з культурних сортів - більш витончений, приємний і не такий кислий напій;

вино з абрикосів краще робити міцне і солодке. Якість легкого ненав'язливого столового вина з абрикосів буде гіршою;

вино з абрикосів важко освітлюється, тому вимагає певної дози желатину і таніну;

плоди абрикосів бажано не мити, а ретельно обтерти ганчіркою або щіткою від пилу, а потім розрізати на половинки і видалити кісточки;

в процесі приготування вина з абрикосів не можна, щоб подрібнена мезга або сік довго контактували з повітрям.

Щоб приготувати вино з абрикосів, тобі знадобиться:

 

5 кг абрикосів,

6 кг цукру,

18 л води.

Спосіб приготування вина з абрикосів:

 

Абрикоси протри від пилу.

Поріж абрикоси на половинки і видали кісточки.

Замочи абрикоси в кип'яченій воді.

За 4 дні відіжми мезгу, додай цукор і постав вино з абрикосів для бродіння, періодично помішуючи.

По закінченні бродіння проціди вино з абрикосів і залиш у скляній ємності для дозрівання.

Очистити вино можна за допомогою яєчного білка. Білок одного яйця влий у вино і перемішай дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокрем його і перелий вино з абрикосів в іншу ємність.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить