Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для дому і сім'ї Як правильно зберігати овочі до весни?

Як правильно зберігати овочі до весни?
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Як правильно зберігати овочі до весни?

Після збору врожаю, над яким трудилися з весни до осені, всім хочеться зберегти його в зібраному вигляді з мінімальними втратами.

Сьогодні поговоримо про те, як же краще зберігати стратегічно важливі овочі.

 

Як зберегти цибулю до весни?

 

За спостереженнями, краще зберігається не біла і не червона, а звичайна жовта цибуля. Найкраще зберігається цибуля, вирощена з саджанки, а не з насіння.

Як підготувати цибулю до зберігання?

Добре підсушити на сонці або на горищі. Ретельно оглянути і обмацати кожну цибулину. Вона повинна бути твердою, сухою, в лушпинні, без ознак гниття.

Головки повинні бути очищеними від землі, без свіжих проростків.

 

Де і як зберігати цибулю?

 

Оптимально - в теплому, сухому місці з температурою близько 0°C або трохи вище.

Для зберігання можна використовувати ящики, сітки, тканинні мішки, кошики і навіть капронові панчохи. Але ні в якому разі не поліетиленові пакети - адже вони не пропускають повітря.

Не можна складати цибулю товстим шаром, інакше вона може почати гнити на самому дні.

Періодично (раз на 3-4 місяці) перебирайте її, видаляючи підгнилі цибулини, щоб гниття не поширилися на здорові. Прибирати потрібно і пророслі цибулини. Можна садити їх на зелень взимку і навесні.

 

Як зберігати моркву?

 

Як зберігати моркву так, щоб вона: не зів'яла, не проросла, не згнила, не втратила свої смакові і корисні властивості?

Для зберігання придатні коренеплоди моркви:

- зрілі;

- без ознак гнилі, захворювання і інших вад;

- підходящого сорту (призначеного для тривалого зберігання);

- не надто соковиті і ніжні: чим грубіше морква, тим краще вона зберігається.

 

Готуємо моркву до зберігання:

 

- прибирання починаємо тільки в гарну, суху погоду;

- акуратно обрізаємо бадилля, не пошкоджуючи стовбур;

- краще не мити моркву для зберігання;

- після того, як зібрали - просушити в тіні;

- відкласти моркву з будь-якими вадами, використавши її в першу чергу.

Зберігаємо в сухому приміщенні з температурою +10 - + 12 градусів без сильних коливань і з вологістю 90-95%. Занадто тепле приміщення не підійде: з моркви буде випаровуватися волога, і коренеплоди зів'януть.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить