Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для студента... Харчові добавки як можливі забруднювачі

Харчові добавки як можливі забруднювачі
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Харчові добавки як можливі забруднювачі

До харчових добавок належать речовини, які не є основними харчовими продуктами, а спеціально вводяться до складу продуктів для подовження терміну їх зберігання, покращення зовнішнього вигляду тощо. До харчових добавок відносять речовини, які (В.М.Заплатовський, 1999):
покращують зовнішній вигляд продуктів (барвники, освітлювачі, загусники, в'яжучі речовини тощо);
подовжують термін зберігання продуктів (консерванти, інгібітори, антиоксиданти, синергічні речовини);
змінюють фізичні властивості продуктів (поверхнево-активні речовини);
поліпшують смак і аромат (ароматичні, підкислюючі речовини, кислоти, цукри тощо);
підвищують харчову цінність продуктів (мікро- і макроелементи, вітаміни, біологічно активні речовини).
Чимало синтетичних харчових добавок є токсичними, а тому забороненими для використання. Використання синтетичних харчових добавок може бути частково виправдане лише тоді, коли досягається значний технологічний, економічний та соціальний ефект і коли їх не можна замінити.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить