Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для студента... Принципи раціонального харчування

Принципи раціонального харчування
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Принципи раціонального харчування

Їжа є важливим фактором забезпечення життєдіяльності людини, росту та розвитку підростаючого організму, запобігання та лікування хвороб. Вона є не лише джерелом енергетичних ресурсів організму, з її речовини утворюються гормони та ферменти – біологічні регулятори обміну речовин у тканинах.
Принципи раціонального харчування:
-    перший – енергетична цінність раціонального харчування повинна відповідати енергетичним затратам організму;
-    другий – відповідність хімічного складу їжі фізіологічним потребам організму в харчових продуктах;
-    третій – це різноманітність споживання продуктів.
Щоденна потреба калорій повинна бути розподілена так: 50% - вуглеводи, 20% - білки, 30% - жири.
Дотримуйтесь правила «25-50-25» (25% калорій на сніданок, 50 – на обід, 25 – на вечерю.)
Виконуйте фізичні вправи наприкінці дня перед вечерею, щоб зменшити апетит.


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить