Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Для студента... Основи дієтології. Дієтологія, як наука про харчування з лікувальними цілями

Основи дієтології. Дієтологія, як наука про харчування з лікувальними цілями
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Основи дієтології. Дієтологія, як наука про харчування з лікувальними цілями

Дієтоло́гія — наука про фізіологічні та біохімічні основи харчування здорової людини та при різноманітних захворюваннях.

Для того щоб отримати користь від лікувального харчування (дієти), тобто режиму харчування і складу їжі при лікуванні захворювань, необхідно мати на увазі кілька простих і доступних розумінню кожної положень

Лікувальне харчування має сприяти спрямованому впливу на обмін речовин, воно має і лікувати, і запобігати загострення багатьох захворювань.

. Необхідно дотримуватися режиму харчування: харчуватися регулярно, в одні і ті ж години. У такому разі виробляється умовний рефлекс: у встановлений час найбільш активно виділяється шлунковий сік і виникають найбільш сприятливі умови для перетравлення їжі.

. Необхідно різноманітити раціон харчування. Якщо їжа різноманітна, включає в себе продукти і тваринного (м'ясо, риба, яйце, молоко, сир), і рослинного походження (овочі, фрукти, каші, хліб), то можете бути впевнені в тому, що організм отримає все необхідне для життєдіяльності.

. Слід індивідуалізувати лікувальне харчування: лікувати не хворобу, а хворого.

Треба враховувати калорійність та хімічний склад основних продуктів і страв з метою складання лікувальної дієти.

Потрібно знати найбільш доцільну кулінарну обробку продуктів.

Обов'язково враховувати при складанні дієти супутні захворювання.

Лікувальне харчування найбільш ефективно сприяє одужанню, якщо воно застосовується у поєднанні з такими лікувальними факторами, як лікарські рослини, мінеральні води, лікувальна фізкультура і масаж .


 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить