Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Наука ТНВ Продуктивні ознаки молодняка овець таврійського типу в залежності від тонини вовни

Продуктивні ознаки молодняка овець таврійського типу в залежності від тонини вовни
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Основним завданням розвитку тонкорунного вівчарства України на сучасному етапі є підвищення продуктивності, поліпшення якості вовни та зниження собівартості продукції вівчарства. У вирішенні цього питання, поряд з поліпшенням умов годівлі та утримання поголів'я, великого значення набуває вдосконалення методів добору та відбору за найважливішими господарськокорисними ознаками, шо визначають м’ясну та вовнову продуктивність.
Видатне значення тонини серед інших властивостей вовнових волокон пояснюється залежністю від цієї ознаки товщини та маси вовнових виробів, в зв'язку з чим вона покладена в основу усіх класифікацій вовни та напрямів продуктивності порід і типів овець.
З метою підвищення настригу чистої вовни та покрашення вовнових якостей, починаючи з 1980 року у провідних племзаводах проводилось відтворювальне схрещування баранів австралійського мериноса з асканійськими тонкорунними матками. Тривала селекційна робота закінчилась апробуванням у 1993 році таврійського внутріпородного типу.
Сучасне стадо овець ДПЗ "Асканія-Нова" характеризується великою варіабельністю за тониною вовни. Так матки, крім вовни 70, 64, 60 якості мають вовну пониженої тонини - 58 якості, у баранів-плідників зустрічається 56 та 50 якість. Тому закономірно постає питання про вивчення зв’зку тонини вовни з продуктивними ознаками молодняка овець таврійського типу з метою визначення на основі цих досліджень бажаних сортиментів вовни.
В племзаводі "Асканія-Нова" в 1992-1994рр. вивчалася продуктивність молодняка, в залежності від успадкованої тонини вовни. Молодняк був отриманий в результаті добору баранів-плідників з вовною 64, 60, 58 якості до маток з вовною 70, 64, 60 та 58 якості.

Загружаюсь...


Более старые статьи:

 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить