Для поиска темы - пользуйтесь СИСТЕМОЙ ПОИСКА


Стоимость дипломной работы


Home Наука ТНВ Генетичний потенціал відгодівельних та м'ясних якостей свиней спеціалізованих батьківських форм та його використання при схрещуванні

Генетичний потенціал відгодівельних та м'ясних якостей свиней спеціалізованих батьківських форм та його використання при схрещуванні
загрузка...
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Гібридизація в свинарстві пов’язана з вибором порід, типів та ліній які проявляють високий ефект загальної та специфічної комбінаційної здатності. Враховуючи те, що м’ясні, а також і відгодівельні якості мають адитивний характер успадкування, тобто в більшій мірі залежать від загальної комбінаційної здатності, важливе значення для прояву ефекту гетерозису при схрещуванні має рівень продуктивності вихідних порід і типів. В зв'язку з цим були проведені дослідження за оцінкою відгодівельних та м'ясних якостей чистопорідних тварин великої білої породи /контроль/, полтавської м'ясної породи, молдавського м'ясного типу, української м’ясної породи /асканійський тип/ та спеціалізованої м'ясної лінії полтавської селекції.
Відгодівлю проводили в умовах станції контрольної відгодівлі Миколаївського науково-виробничого об’єднання "Еліта". При постановці на відгодівлю підсвинки всіх груп відповідали вимогам за живою масою першому та еліти класам і були типовими для вивчаємих порід та ліній.
Результати проведеної відгодівлі свідчать про те, що тварини спеціалізованих м'ясних порід та ліній мають високий генетичний потенціал відгодівельних якостей

Загружаюсь...


Более старые статьи:

 
загрузка...

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить